13 oktober 2015

Veiligheid is erg belangrijk voor Tuesday. Zeker als het om persoonlijke data of financiële gegevens gaat, is het van belang dat gebruik wordt gemaakt van beveiligde verbindingen. Door een beveiligde verbinding op een website kan een bezoeker er zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via https worden verzonden en kan hij eenvoudig de eigenaar van de website controleren. Voor een beveiligde verbinding is een SSL Certificaat noodzakelijk. SSL (Secure Sockets Layer protocol) wordt al door miljoenen websites gebruikt.

Beveiligde websites herkenbaar aan het 'slotje'

Websites met een SSL-beveiliging zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en https:// in de adresbalk. U ziet dit bijvoorbeeld ook op de inlogpagina van uw bank of boven aan deze website.
Tuesday start de komende maanden met het steeds meer uitrollen van encryptie op onze eigen services. Ook bieden we onze opdrachtgevers de mogelijkheid om hun sites te beveiligen met SSL door middel van Domein Validatie, Organisatie Validatie of Uitgebreide Validatie.

Verschillende niveaus van beveiliging

  • Domein Validatie geeft de bezoekers van een website een beveiligde verbinding met een door alle browsers vertrouwd certificaat. Voor een laag bedrag krijgen uw bezoekers dus geen vervelende beveiligingswaarschuwingen meer. Zeer snelle uitgifte waarbij alleen de domeinnaamhouder wordt geverifiëerd.
  • Organisatie Validatie betekent dat naast een versleutelde verbinding ook de bedrijfsgegevens worden geverifiëerd en worden opgenomen in het certificaat. De bezoeker kan hierdoor de eigenaar van de website in het certificaat controleren.
  • Uitgebreide Validatie of Extended Validation (EV) certificaten voldoen aan zeer strenge richtlijnen, dit wordt weergegeven met een groene adresbalk inclusief de bedrijfsnaam. Een EV certificaat zorgt hiermee voor extra vertrouwen en zodoende meer omzet.

De minimale looptijd van een certificaat is één jaar. Een certificaat kan eenvoudig worden verlengd.

HTTPS everywhere

Google heeft beveiliging van verbindingen tot standaard uitgeroepen met het adagium "https everywhere". Encryptie van de verbinding draagt dan ook bij aan een betere vindbaarheid op internet (Search Engine Optimization of SEO). SSL is ondertussen een must voor webwinkels. Encryptie van verbindingen zal een steeds zwaardere factor worden in het ranking algoritme van de toonaangevende zoekmachine.

Wilt u ook SSL-certificaten bestellen voor uw website, neem dan contact op met Tuesday.