Ga direct naar inhoud

Tuesday gaat voor duurzaam

Menu

Tuesday streeft naar een evenwicht tussen economische-, sociale- en milieubelangen. We kijken daarbij niet alleen naar de winst- en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. En niet alleen naar de huidige gevolgen daarvan, maar ook naar de gevolgen in de toekomst.

Tuesday investeert in duurzaamheid: zonnestroom-installatie met 22 panelen
Tuesday investeert in duurzaamheid: zonnestroom-installatie met 22 panelen

CO2-voetafdruk
De CO2-voetafdruk van de Tuesday bedrijfsvoering (niveau 2019) is ca. 6 ton CO2-equivalenten (-22% tov 2017). De volledige voetafdruk wordt gecompenseerd middels speciaal door Climate Neutral Group geselecteerde duurzame energieprojecten (Gold Standard cooking stove projecten). Tuesday certificaat nummer: 77336.

Zonnepanelen en warmtepomp

Tuesday beschikt over een krachtige eigen PV-installatie voor opwekking van zonnestroom en beschikt sinds 2016 over een hybride Elga warmtepomp die een sterke besparing op het gasverbruik betekent. Daarnaast zijn we met meerdere winddelen deelnemer in de Windcentrale. Tuesday wekt zo ca. 73 % van het totale stroomverbruik zelf op met groene energie. Tot slot nemen we deel in de Noordzee windparken Belwind 1 en Nortwind voor de kust van Zeebrugge.

Klimaatneutraal

Tuesday werkt daarom klimaatneutraal. Het interne energiegebruik is CO2 -neutraal door eigen opwekking van zonnestroom aangevuld met groene stroom en 'groen' gas. De gemiddelde energie efficiëntie (PUE) van het door ons gebruikte datacenter is 1,6. Het datacenter maakt gebruik van zgn. Dynamic Free Cooling. Het stroomverbruik en koeling van onze eigen servers in het datacenter en onder andere het woonwerkverkeer van medewerkers compenseren we middels klimaatprojecten van o.a. Cleanbits en de Climate Neutral Group. De inkoop gebeurt zo veel mogelijk milieubewust (en sociaal) door de aanschaf van biologische, fairtrade en milieuvriendelijke (milieukeur) producten.

Groene hosting

Tuesday ondersteunt het streven naar een duurzaam wereldwijd web. Hoe meer particulieren en bedrijven zich bij de beweging voor een duurzaam internet scharen, des te groter de positieve invloed op het milieu zal zijn. Tuesday is daarom deel nemer van CleanBits. Onze hosting mogen we dan ook met recht groene hosting noemen.

Duurzaam bankieren

Tuesday bankiert bij de Triodos Bank, een van de duurzaamste banken ter wereld. De Triodos bank werkt aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen.

Greentweets.nl

Tuesday ondersteunt greentweets.nl / @greentweets_nl

 

Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 30 april 2019