23 april 2020

Nieuw in de doorontwikkeling van de Projectenbank Cultuureducatie is het Planbord. Het plannen van activiteiten voor en met scholen is een tijdrovend en complex proces dat in het verleden vaak met de hand werd gedaan in verschillende bestanden. In opdracht van Hart - het centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem - ontwikkelde Tuesday een digitaal planbord dat de manier van plannen met een agenda omdraait. Met het digitale planbord is er maar één planning. Deze planning is overal en altijd up-to-date. De software werkt wijzigingen voor iedereen automatisch bij. Zo voorkom je fouten en het verlies van kostbare uren.

Hart Haarlem
Hart staat voor cultuuronderwijs dat inspireert en kinderen een onvergetelijke ervaring biedt. Hart Cultuur in School adviseert, bemiddelt en verzorgt diverse programma’s op scholen in de regio Haarlem. Hart organiseert het CultuurMenu voor 89 basisscholen in samenwerking met diverse culturele partners. Daarnaast biedt Hart voor het primair onderwijs CultuurKeus, MuziekLab en programma’s op maat.

Visueel en eenvoudig

Plannen met het Planbord is heel eenvoudig. Het digitale planbord neemt het concept van het ouderwetse planbord en voegt daar alle voordelen van de laatste digitale technologieën aan toe. Zo heb je de mogelijkheid om snel te schakelen. Het planbord draait op elke computer en kan op een groot scherm afgebeeld worden. Daarnaast is het planbord online en kan er dus vanuit meerdere locaties aan dezelfde planning worden gewerkt.

Door simpelweg het slepen van een school of een groep, of bijvoorbeeld een activiteit of docent, plan je in. In één oogopslag zie je waar een school mee bezig is, of ziet de aanbieder welke scholen wanneer een activiteit afnemen. In het planbord staat bij iedere activiteit de status en de bezettingsgegevens. Gedurende het jaar gebeurt er altijd wel iets. Een afspraak wordt gewijzigd, apparatuur raakt defect of een docent wordt ziek. De planning aanpassen in het digitale planbord doe je door het slepen van een blokje, zoals in het traditionele planbord.
Met de agendakoppeling kunnen scholen en aanbieders activiteiten eenvoudig doorzetten en integreren in bijvoorbeeld Google Calender. In het planbord zijn alle Nederlandse feestdagen automatisch geblokt. Processen worden zo gestroomlijnd en geautomatiseerd. Er blijft daarnaast altijd ruimte voor persoonlijk maatwerk. Voor alle scholen en aanbieders wordt een communicatielogboek bijgehouden.

Koppeling Navision / Course
Het planbord beschikt tevens over een slimme interface met Microsoft Navision / Abecon Course.