Begin 2000 sloot het grootste provinciale museum haar deuren voor de bouw van een nieuw depot. Na een ingrijpende verbouwing, een opening die vijf jaar achtereen uitgesteld werd en zelfs een dreigende sluiting, werd het Zeeuws Museum in 2007 weer geopend door Karla Peijs, destijds Commissaris van de Koningin van Zeeland.

Ter gelegenheid van de opening realiseerde Tuesday 2 virtuele rondleidingen: één rondleiding langs de topstukken van het museum en één rondleiding speciaal voor kinderen.

De rondleidingen waren toegankelijk op zogenaamde ‘Personal Digital Assistents’ (pda): kleine computers, een soort voorlopers van de smartphone, die fungeerden als digitale gids. Bezoekers konden met deze pda’s door de tentoonstelling wandelen en bij geselecteerde werken educatieve animaties bekijken en beluisteren, die in verschillende animaties meer informatie geven over de objecten. De tools pasten uitstekend in de radicaal nieuwe visie van toenmalig directeur Valentijn Bijvanck voor het vernieuwde en gemoderniseerde museum.

Animaties

Tuesday deed de research, schreef alle teksten bij de objecten, bedacht in nauw overleg met Rik Bevers van Studio Tween de scenarios voor de animaties en ontwikkelde het interactieve, drietalige (NL/EN/DU), programma voor de pda’s.
Daarnaast ontwikkelde Tuesday een speciaal CMS waarmee de content van de objecten kon worden beheerd. Door de inzet van de digitale gidsen kreeg het museum ook meer inzicht, doordat ze data verzamelde over het kijkgedrag van de bezoekers.

Zeeuws Museum

De missie van het Zeeuws Museum is nieuwe generaties verbinden met het erfgoed van Zeeland. Het museum geeft een rijk beeld van de geschiedenis en de cultuur van Zeeland. Historische ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden zoals werk, vrije tijd, geloof, wetenschap en kunst komen tot leven in de collectie.

Kijk voor meer video's op onze Vimeo Showcase