WestFriese Omringdijk webpagina
WestFriese Omringdijk webpagina routes
WestFriese Omringdijk webpagina arrangementen

In 2009 ontwikkelde Tuesday in opdracht van Kunst en Cultuur Noord-Holland de toeristische website van de Westfriese Omringdijk. Een platform voor toeristen maar ook voor (re)creatieve ondernemers.
Tuesday realiseerde zowel het grafische ontwerp als het functionele ontwerp van de website. Bijzonder aan de tweetalige (NL/EN) website zijn de module met wandel- en fietsroutes, de uitgebreide historische database en de krachtige AgendaPro met alle culturele, cultuurhistorische en toeristische informatie van de regio.
Daarnaast ontwikkelde Tuesday een module voor het boeken van verschillende arrangementen, zoals culinaire fietsroutes of wijnarrangementen.

WestFriese Omringdijk Noord-Holland

De Westfriese Omringdijk omringt de historische regio West-Friesland. Wie van wandelen of fietsen houdt, kan veel ontdekken rondom de Westfriese Omringdijk. Ooit beschermde deze dijk, die nog geen 25 km van Amsterdam ligt, mens en dier tegen het zoute water. Nu slingert dit 126 kilometer lange monument door het Westfriese landschap langs polders, molens, VOC-steden en stolpboerderijen, culturele hotspots en streekproducten. De mooiste fiets- en wandelroutes voeren toeristen door deze Noord-Hollandse regio. De Omringdijk loopt via de steden Enkhuizen, Hoorn, Alkmaar, Schagen, Medemblik en opnieuw Enkhuizen.
Het programma Westfriese Omringdijk was een samenwerkingsverband waarin gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Hollands Kroon, Opmeer, Schagen en Stede Broec en Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland samen met de VVV’s en de provincie Noord-Holland, meerjarig de handen ineen slaan om Westfriesland als cultuurtoeristische bestemming van Noord-Holland te promoten.

AgendaPro: platform voor culturele en toeristische organisaties en citymarketing

De website werkt met de krachtige AgendaPro webapplicatie. AgendaPro is een van de meest complete platforms voor culturele en toeristische organisaties en citymarketing.
Van museumbezoek tot attractiepark en van kofferbakmarkt tot erfgoedevenement: met AgendaPro is het mogelijk activiteiten aantrekkelijk en eigentijds te presenteren. Op zowel desktop als op mobiel of tablet (iPad). De agenda biedt integratie met sociale media, presentatie van activiteiten op Google Maps, eenvoudig op te zetten en zelf te beheren auto-, fiets-, wandel en vaarroutes, heldere rapportages en krachtige mogelijkheden om gebruikers te segmenteren en bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks te mailen.

Tuesday beheerde de website van 2009 tot 2018.
Ontwerp logo: René Knip