In 2024 is de door Tuesday voor Cultuurcompagnie / PleinC ontwikkelde website Cultuurindeklas voor het 10e jaar op rij de belangrijkste regionale speler op het gebied van cultuur en educatie voor scholen en cultuuraanbieders in de provincie Noord-Holland.

Met cultuureducatie ontwikkelen leerlingen culturele competenties en talenten. Ze leren over cultuur door er actief mee bezig te zijn of zelf iets te maken. Ze leren van het kijken en luisteren naar cultuuruitingen, van cultuurbezoek en van spreken en lezen over cultuur.

Cultuureducatie - projectenbank - website
De gemakkelijk in te richten cultuureducatie website brengt cultureel aanbod en vraag van scholen samen.

Kant-en-klare cultuureducatie oplossing

Met de door Tuesday ontwikkelde cultuureducatie-module beheer je een cultuureducatie-website en de content daarvan efficiënt en effectief met een flexibel en eenvoudig te gebruiken CMS. De module biedt daarbij diverse krachtige koppelmogelijkheden zoals met Microsoft Navision, Salesforce of maatwerk software.
Met de cultuureducatie-module kunnen aanbieders van uiteenlopende vormen van cultuur – van beeldende kunst tot theater, en van muziek tot poëzie – eenvoudig een account aanmaken en vervolgens hun cultuuraanbod plaatsen op de website, of met de shop-module, direct bestellen.
Scholen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs kunnen vervolgens snel en gemakkelijk cultureel aanbod vinden en dit reserveren bij de aanbieder.

Cultuurmenu

Gebruikers van de module zoals Hart-Haarlem bieden het aanbod aan als service, waarbij zij middels een uitgekiend cultuurmenu, scholen adviseren, bemiddelen en organiseren. Het menu voorziet in uitgebreide kennismakings- en verdiepingsprogramma’s voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. Met behulp van het krachtige Digitale Planbord (onderdeel van de module), kan de beheerder van het menu het aanbod gericht distribueren en plannen over de scholen.

Voor Cultuurcompagnie / PleinC was de rol van Tuesday projectbegeleiding, leveren van de cultuureducatie-module en realisatie van de complete website. Het ontwerp werd geleverd door Beautiful Minds.

Recente voorbeelden van de cultuureducatie-module: