6 april 2016

Om de vacatures van het Radboudumc uit Nijmegen geautomatiseerd in te kunnen lezen in haar vacature website maakt WZW gebruik van de slimme scraping tools van Tuesday.

WZW is de werkgeversvereniging van Zorg en Welzijn in Gelderland. Met het netwerk van WZW bundelen werkgevers kun krachten om gezamenlijk personeels- en organisatievraagstukken aan te pakken. Voor WZW is het belangrijk om een breed en compleet aanbod van vacatures in zorg en welzijn te kunnen aanbieden zodat werkgevers over voldoende, goed gekwalificeerd en effectief ingezet personeel kunnen beschikken. WZW is ook één van de partners in zorgtopbanen.nl: de door Tuesday gerealiseerde landelijke vacaturesite voor HBO+/WO vacatures in zorg en welzijn.

Scraping of data-extractie
Naast natuurlijk handmatige invoer van vacatures, bestaan er voor het geautomatiseerd opnemen van vacatures verschillende mogelijkheden: van het importeren van bestanden (XML, CSV, JSON) tot het aanbieden van een API (Application Progamming Interface). Niet alle bij WZW aangesloten organisaties zijn op dit moment in staat om geautomatiseerd vacatures aan te bieden voor de provinciale en landelijke vacaturesites. Het scrapen van een website is dan een efficiënte techniek die uitkomst biedt.

De techniek van scraping, ook wel data-extractie of screen scraping genoemd, bestaat uit het geautomatiseerd uitlezen van een of meerdere pagina's uit een website en de informatie uit die pagina's op een gestructureerde manier op te slaan. Tuesday heeft een super slimme scraping tool ontwikkeld die de inhoud van externe websites kan analyseren en filteren. De op deze manier verkregen gestructureerde data wordt of rechtstreeks in een database opgeslagen of ontsloten middels een API of andere ondersteunende technieken.

Zie voor meer informatie radboudumc.nlwzw.nl en werkeninzorgenwelzijn.nl