22 november 2019

VacatureLab is een ambitieus project van Tuesday waar we de handen voor uit de mouwen hebben gestoken omdat we geloven in een betere communicatie tussen organisaties en werkzoekenden. We willen een brug slaan tussen deze partijen en een bijdrage leveren aan duurzame onboarding door ondersteuning te bieden bij het wervingstraject, dat begint bij de vacaturetekst.

VacatureLab is een tool die de vacaturepagina(‘s) of teksten scant en direct feedback geeft met bruikbare tips om de vacaturetekst te verbeteren. Zo ziet het bijvoorbeeld of het leesniveau van de doelgroep aansluit bij de tekst van de vacature, of de tekst te lang of juist te kort is en of de titel klaar is voor gebruik in sociale media. We geven tips voor alternatieve teksten en we kijken of er woorden in de tekst voorkomen die je maar beter kunt vermijden omdat ze bijvoorbeeld onbedoeld discriminerend zijn of vallen onder de categorie “jeukwoorden”. Daarnaast kijkt VacatureLab naar de technische kwaliteit van de webpagina waarop de vacature staat. Is de vacaturepagina al geschikt voor Google for Jobs? Hoe zit het met de vindbaarheid? Zijn alle onderdelen aanwezig om de vacature te delen op sociale media? Wordt de pagina snel genoeg geladen voor Google?

In de slimme teksteditor kan de tekst worden aangepast. Als alle lichten groen kleuren, dan kan de tekst met één druk op de knop worden geëxporteerd. Eenvoudig en doeltreffend!

Meer weten? Kijk op VacatureLab.nl