CBK Zeeland organiseert elk jaar, samen met het Zeeuws Architectenplatform en de lokale media, de ‘Zeeuwse Architectuurprijs’. Naast 5 prijzen door een vakjury is er ook een publieksprijs waar iedereen zijn stem uit mag brengen op de projecten. Voor de editie van 2024 kan tot en met 13 mei gestemd worden. De prijsuitreiking aan de uiteindelijke winnaars van de Publieks- en de Vakjuryprijs zal plaatsvinden op 14 juni 2024, een dag voor de nationale Dag van de Architectuur.

Projectenportfolio
Het stemmen gaat via de website van het CBK Zeeland. Tuesday zette daarvoor de projectenplugin uit het cms in. Met de meertalige plugin kunnen projecten op verschillende manieren worden beschreven en geclassificeerd en van diverse media en bijlagen worden voorzien. De classificaties kunnen door de gebruiker zelf worden ingericht. De krachtige video-extensie zorgt er voor dat bij projecten full screen bewegend beeld kan worden getoond. De stemmodule is een add-on op de projectenplugin. Stemmers brengen hun stem uit via een formulier waarbij de stem via e-mail moet worden bevestigd. De stemmen zijn in het cms overzichtelijk af te lezen.

Over CBK Zeeland
CBK Zeeland is een actief centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur. De organisatie ondersteunt en informeert kunstenaars, vormgevers en architecten en stimuleert de onderlinge samenwerking. Het centrum ontwikkelt activiteiten die er toe bijdragen dat er meer kunst te zien is in het dagelijkse leven van iedereen in Zeeland. Met het organiseren van tentoonstellingen, excursies en discussiebijeenkomsten wil CBK Zeeland het publiek kennis laten maken met kunst, vormgeving en architectuur.

Andere gebruikers van het cms en de projectenplugin zijn onder andere: