14 oktober 2015

Voor de samenwerkende werkgevers in zorg en welzijn ontwikkelde Tuesday de landelijke vacaturebank ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl. De website toont functies op alle werkgebieden in zorg en welzijn. De website sluit direct aan bij de zeer succesvolle landelijke Ikzorg-campagne.
De Ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl website is een doorontwikkeling van de door Tuesday in 2015 ontwikkelde landelijke vacaturebank zorgtopbanen.nl voor HBO+ en WO functies in de sectoren zorg en welzijn.

Strijd tegen tekorten
De website is een gespecialiseerde landelijke vacaturebank voor zorg en welzijn. De website biedt actuele vacatures van werkgevers door heel Nederland. De opgenomen vacatures linken direct door naar de sollicitatie-mogelijkheden van de deelnemende werkgevers. De zoekresultaten zijn relevant en worden overzichtelijk gepresenteerd. Er kan worden gezocht op: werkgebieden, afstand tussen huisadres en de locatie van de vacature en op verschillende tekstvelden.

Aansluiting op Tuesday Vacature-API
Bron voor de site is de superkrachtige Tuesday Vacature-API. Hierin worden alle vacatures van de deelnemende werkgevers opgeslagen en genormaliseerd. De data uit de zeer omvangrijke Vacature-API wordt vervolgens gedeeld met onder andere de landelijke vacature-website, het landelijke arbeidsmarktdashboard en verschillende individuele websites en portals.

Uitdaging
Op het internet zijn in Nederland veel vacaturesites te vinden. Bij veel organisaties zijn "Vacature" of "Vacatures" de meest gebruikte zoekwoorden. Maandelijks wordt in Europa door meer dan 20% van de volwassen Internetbezoekers gezocht naar en gesolliciteerd op vacatures. De gebruikservaring op dit soort sites is vaak bedroevend.
Uitdaging voor Tuesday bij de website was om de het voor de bezoeker van de vacaturesite zo eenvoudig en plezierig mogelijk te maken om een passende baan in zorg of welzijn te vinden om daar vervolgens op te kunnen solliciteren. Naast de usability en het sollicitatieproces is de branding van de werkgevers van belang.

Meer informatie
Bekijk de website: ontdekvacaturesinzorgwelzijn.nl
Bekijk ook: VacatureLab - dé beste website om vacatureteksten mee te schrijven en te testen.