23 oktober 2014

Al meer dan tien jaar is de Stellingmaand in september een begrip. De Stellingmaand biedt een gevarieerd programma met muziek, tentoonstellingen, rondleidingen, re-enactmentdagen, rondritten met oude legervoertuigen, wandelen, fietsen en varen rond de Stelling van Amsterdam. Veel activiteiten zijn vrij toegankelijk tijdens de Open Monumentendag op 13 en 14 september.

UNESCO Werelderfgoed
De Stelling van Amsterdam is in zijn geheel als monument beschermd door de provincie Noord-Holland en de Nederlandse Staat. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Uitgebreide website
De zeer uitgebreide meertalige (NL, EN, DU,FR) Stelling van Amsterdam website, inclusief de database met forten en stellingonderdelen, werd door Tuesday gemaakt in opdracht van Cultuurcompagnie Noord-Holland. De website bevat slimme redactionele indelingen waardoor het beheer voor de webmasters aanzienlijk is beperkt. De site biedt een breed scala aan functionaliteit: uitgebreide wandel- en vaarroutes, koppelingen met sociale media, een gastenboek, bijdragen door bezoekers in Het Geheugen van De Stelling, nieuws, agenda (die aansluit op de Uit-in-Noord-Holland agenda), een interactieve kaart met alle forten en stellingonderdelen, een aantrekkelijke digitale nieuwsbrief. De website is nog van het pre-responsive tijdperk maar heeft wel een aantrekkelijke mobiele variant.

Meer informatie
www.stellingvanamsterdam.nl

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van online integratie (forten-database en Google-mashups), het versturen van effectieve e-nieuwsbrieven of redactionele ondersteuning bij het opzetten van uw website: neem dan contact op met Toine Ooms.