16 juli 2020

In het kader van de corona-crisis realiseerde Tuesday voor het CBK Rotterdam in no-time de inschrijvingsprocedure voor de Tijdelijke werkbijdrage Productie, Presentatie en Research (PPR).
PPR is een nieuwe tijdelijke financieringsregeling voor beeldend kunstenaars uit Rotterdam. Met de regeling wil CBK Rotterdam beeldend kunstenaars van wie de beroepspraktijk – bijvoorbeeld door het afgelasten van tentoonstellingen, beurzen, opdrachten en dergelijke – serieuze schade oploopt, een bescheiden impuls geven om door deze onzekere periode te komen.
Er was een overweldigende belangstelling voor de regeling, met een totaalbudget van €250.000. Om de beoordeling en toekenning te kunnen verwerken konden wekelijks slechts een beperkt aantal aanvragen worden gedaan. Het wekelijkse maximum aan inschrijvingen was vaak na enkele minuten al behaald. Binnen vijf weken hebben bijna 100 kunstenaars een Tijdelijke Werkbijdrage PPR ontvangen.

Formulierbouwer
De aanvraagprocedure voor de regeling is door Tuesday gerealiseerd in de krachtige webbased formulierbouwer van Tuesday. Je hoeft dus geen programma te installeren. Met de formulierbouwer kun je online uitgebreide dynamische formulieren ontwerpen met diverse soorten velden. Ook de startdatum en het einde van de inzendingstermijn kunnen bepaald worden of juist het maximum aantal toegelaten inzendingen.

De ingevulde formulieren worden per e-mail toegezonden. De inzendingen worden daarnaast centraal opgeslagen. De beheerder heeft zo een altijd actueel overzicht van de ingevulde formulieren en kan deze ook exporteren. Natuurlijk kun je automatisch een bevestigingsbericht aan de invuller laten sturen. Velden die in het formulier worden gebruikt, kunnen automatisch worden gevalideerd - bijvoorbeeld als het gaat om het ingeven van een IBAN, telefoonnummer of adres, of juist het controleren op het ingeven van een geldig e-mailadres. Tuesday kan daarnaast diverse maatwerkkoppelingen maken met het formulier. Bijvoorbeeld voor verlofaanvragen, het opnemen van bestellingen, etc.

Je kunt de door jou ontworpen formulieren op je website plaatsen of ze via e-mail of social media verspreiden. Voor speciale campagnes kan Tuesday eenvoudig een actiewebsite inrichten met een of meer vragenformulieren. Voorbeelden van mogelijke formulieren zijn aanvraagformulieren, registratieformulieren, contactformulieren, afrekenen met een creditcard of iDEAL, bestelformulieren, aan- en afmelden en enquêteformulieren.