12 december 2017

Tuesday is al sinds 2006 * verantwoordelijk voor de website van de Gouden Piramide. Tuesday realiseerde onlangs opnieuw het online inschrijfproces waarmee opdrachtgevers voor de prijs in aanmerking kunnen komen.

Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap
De Gouden Piramide is de (ondertussen tweejaarlijkse) rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Meedingen kan met elk uitgevoerd of bijna uitgevoerd project waaraan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk ontwerp ten grondslag ligt. Dat kan een enkel bouwwerk of een openbare ruimte zijn, maar ook een compleet stadsdistrict of natuurgebied. Het gaat om de durf en ambitie achter het project. Om de vernieuwing die is gezocht, en de manier waarop.

Alle opdrachtgevers kunnen voor de prijs in aanmerking komen. Particulieren, instellingen, bedrijven, corporaties, overheden, ontwikkelingscombinaties, enzovoort. Alleen de rijksoverheid is van deelname uitgesloten.

De Piramide wordt sinds 2003 uitgereikt. Voorzitter van de jury is de rijksbouwmeester. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen trofee, €75.000 en eeuwige roem.

*
Aanvulling 2021: Tuesday was in de periode 2006 - 2021 verantwoordelijk voor de website van de Gouden Piramide.