4 december 2019

Rondom de Nederlandse hoofdstad Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en batterijen en een grote hoeveelheid aan dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam. Tuesday verzorgde het volledige herontwerp van de website. De focus lag daarbij onder andere op het gebruik van meer visueel materiaal en op een verbetering van de vindbaarheid in Google.

UNESCO Werelderfgoed
De Stelling van Amsterdam is in zijn geheel als monument beschermd door de provincie Noord-Holland en de Nederlandse Staat. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Vernieuwde website
Tuesday ontwikkelde in opdracht van de provincie Noord-Holland al in 2004 de oorspronkelijke meertalige (NL, EN, DU, FR) Stelling van Amsterdam website, inclusief een uitgebreide historische database met forten en stellingonderdelen plus een uitgebreide routemodule waarmee het projectbureau van de Stelling zélf routes kan intekenen en publiceren. De nieuwe website is nu beter vindbaar door Google en daarnaast visueel rijker.

Zie hier de nieuwe website van de Stelling van Amsterdam