Steeds meer sectoren kampen met personeelstekorten en de vraag naar voldoende opgeleid personeel neemt de komende jaren naar verwachting alleen maar toe. In de huidige 'war for talent' spelen conversie gedreven vacaturewebsites dan ook een niet te onderschatten rol op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Een groeiend aantal organisaties gebruikt daarom Jobchain voor tijdwinst, betere vacatures, grotere vindbaarheid en meer sollicitaties.

Terug naar Cases
Zeven werkgeversorganisaties met samen 900 zorgorganisaties gebruiken Jobchain voor tijdwinst, betere vacatures, grotere vindbaarheid en meer sollicitaties

Voor 7 werkgevers­organisaties in de zorgsector was dit in 2022 reden om aan te sluiten bij Jobchain: een van de krachtigste vacaturetools van dit moment. Jobchain is één compleet gezamenlijk vacatureportaal waarin gegevens van organisaties, recruiters, kandidaten en vacatures op een gestandaardiseerde manier samenkomen.

Jobchain in cijfers

De laatste 12 maanden werden in Jobchain door ruim 1.400 recruiters van bijna 900 organisaties meer dan 50.000 vacatures geplaatst. Met als resultaat meer dan 6,5 miljoen views en bijna 15.000 sollicitaties. De aangesloten werkgevers beschikken over uitgebreide en up-to-date rapportages en analyses van hun vacatures en het zoekgedrag.

Voor 7 werkgevers­organisaties in de zorgsector was dit in 2022 reden om aan te sluiten bij Jobchain: een van de krachtigste vacaturetools van dit moment.

Regionale loopbaanplatformen

De vacatures vormen op dit moment de basis voor 7 regionale loopbaanplatformen. Deze bevatten naast uiteraard actuele vacatures en de mogelijkheid om te solliciteren op iedere vacature, ook informatie over de werkvelden, aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, opleidingen, beroepen en doorgroei-mogelijkheden.
De platformen bieden zo een krachtig aanknopingspunt voor mogelijke kandidaten: van middelbare scholieren die voor hun studiekeuze staan tot mensen die al binnen zorg en welzijn werken maar graag willen doorleren. Daarnaast komen zij-instromers of mensen die een volgende stap in de sector overwegen ruim aan bod, steeds ondersteund door actuele – en waar mogelijk op de persoon toegesneden – vacatures.

Vacatures plaatsen vanuit ATS-system of handmatig

Het overgrote deel van de vacatures wordt geplaatst door slimme rechtstreekse koppelingen met de eigen vertrouwde recruitmentsoftware of ATS-systemen van individuele werkgevers. Een deel van de vacatures wordt daarnaast nog steeds handmatig geplaatst

Jobchain draagt bij aan het bewegen van mensen om voor de sector te kiezen.

Ontzorgen van recruiters en HR

Door de krachtige Jobchain-tooling en de naadloze aansluiting op ATS-systemen worden de betrokken recruiters ontzorgt en neemt de kwaliteit van de vacatures toe. Daarbij is de vindbaarheid van vacatures en organisaties sterk verbeterd en bewijzen de aantallen sollicitaties de kracht van het platform. De bundeling van vacatures in de regionale loopbaanplatformen draagt bij aan een open en gezonde arbeidsmarkt in de regio.
Jobchain is ondertussen uitgebreid met een onderdeel voor kandidaten. Utrechtzorg maakt daar met de Ikzorgshop en Zorgversterkers gebruik van, en voor WZW kunnen kandidaten inloggen om diverse online-testen te doen in de aanloop naar (langer) werken in de zorg. Zo draagt Jobchain bij aan het bewegen van mensen om voor de sector te kiezen.

Eenvoudig optimaal zichtbaar zijn met vacatures

Als werkgever wil je optimaal zichtbaar zijn met je vacatures: op de loopbaanplatforms, maar ook op jouw werken-bij website of op social media kanalen. Via de Jobchain-omgeving kunnen werkgevers eenvoudig vacatures doorplaatsen naar externe kanalen zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Indeed of Linkedin.
Voor een recruiter zijn zowel de gegevens van de eigen organisatie, de vacatures én eventuele kandidaten in één eenvoudig te benaderen omgeving beschikbaar. Zo draagt Jobchain bij aan een verdere professionalisering én ontzorging van HR.

Jobchain in de praktijk

Zie de deelnemende websites:
- Utrechtzorg / jouwzorgbaan.nl
- deRotterdamseZorg / werkeninderotterdamsezorg.nl
- WZW / werkeninzorgenwelzijn.nl
- Flever / fleverloopbaan.nl
- Transvorm / Brabantzorg.net
- Sigra / komwerkeninzorgenwelzijn.nl
- VBZKam / infopuntzorg.nl