Met two-factor authentication voeg je kosteloos een extra beveiligingslaag toe aan je account bij TuesdaySurveys. Deze extra beveiliging wordt veelal 2FA genoemd dat staat voor Two Factor Authentication. Het is heel gemakkelijk om tweestapsverificatie aan te zetten. Hiermee is jouw account voorzien van een dubbele beveiliging en hebben kwaadwillenden nóg minder kans om toegang tot jouw gegevens te krijgen.
In dit artikel leggen we uit hoe je two-factor authentication op je account inschakelt.

Stap 1

Om gebruik te maken van two-factor authentication is het van belang dat je eerst de Google Authenticator app op je iPhone of Android Phone downloadt. Wanneer je een van deze applicaties op jouw telefoon of tablet hebt staan, dan kun je de beveiliging gaan instellen.

Stap 2

Vervolgens log je in op je accountpagina in de TuesdaySurveys-app en navigeer je naar 'Mijn Account' en vervolgens naar 'Instellingen'. Hier schakel je two-factor authentication in waarna een QR-code geladen wordt.

2FA inschakelen

Stap 3

Open nu Google Authenticator. Hier kies je, afhankelijk van de versie die je van de app hebt, voor ‘Een account toevoegen’ of ‘Een account instellen’.

Kies nu voor ‘Een streepjescode scannen’. De app zal nu de camera openen waarmee je de QR code in je Instellingen-pagina kunt scannen.

Stap 4

Als de QR-code wordt herkend zal Google Authenticator een account toevoegen met de naam 'TuesdaySurveys (accountnaam)'. Hierboven vind je een verificatiecode terug. Voer deze in onder het kopje 'Two-factor authentication' in de Instellingen-pagina in je controlepaneel. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

De volgende keer dat je inlogt op het controlepaneel zal je na het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd worden om een verificatiecode op te geven die je met de Google Authentication app genereert.

Let op: De verificatiecodes veranderen elke 30 seconden. Mocht je telefoon kwijt zijn, je de App verwijderd hebben of om een andere reden geen toegang hebben tot het controlepaneel dan verzoeken we je om een bericht te sturen naar onze supportafdeling via support@tuesday.nl. Zij zullen je helpen bij het herstellen van two-factor authentication op je account.

Wat als ik mijn telefoon of tablet kwijtraak?

Het kan gebeuren dat het apparaat waar jij jouw 2FA-code hebt staan kwijtraakt, kapot gaat of misschien zelfs gestolen wordt. Er is echter geen reden tot paniek wanneer dit gebeurt. Neem contact op met de support-afdeling van Tuesday. Zij zullen je vragen om jezelf te verifiëren met identiteitsgegevens en wanneer alles klopt, dan zullen ze jouw account vrijgeven.

Hoe zet ik de tweestapsverificatie weer uit?

Als je de tweestapsverificatie uit wilt zetten dan kun je dat heel gemakkelijk doen in je account-pagina. Uitvinken, opslaan, klaar.

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Contact' aan de onderzijde van deze pagina.