Gewoon vertrouwen op sterke wachtwoorden is tegenwoordig helaas niet genoeg. We adviseren daarom Functioneel gebruikers, Applicatiebeheerders, Recruiters en Coaches om 2FA aan te zetten.
2FA is ook wel bekend als two-factor authentication, 2-stapsverificatie of multifactor authenticatie. 2FA is een extra beveiligingslaag die wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat alleen geverifieerde gebruikers toegang krijgen tot een online account.

Met 2FA voeg je kosteloos een extra beveiligingslaag toe aan je account. Het is heel gemakkelijk om tweestapsverificatie aan te zetten. Hiermee is jouw account voorzien van een dubbele beveiliging en hebben kwaadwillenden nóg minder kans om toegang tot jouw gegevens te krijgen.

Hoe 2FA werkt
Eerst voer je als gebruiker zoals gewoonlijk je gebruikersnaam en wachtwoord in. Dan, in plaats van het meteen verkrijgen van toegang, moet je nog extra informatie verstrekken. Je maakt dan gebruik van een code van een Authenticator-app op jouw telefoon.

In dit artikel leggen we uit hoe je two-factor authentication op je account inschakelt.

Stap 1

Om gebruik te maken van two-factor authentication is het van belang dat je eerst een Authenticator app op je iPhone of Android download. Er zijn allerlei authenticator-apps beschikbaar. We noemen de meest gebruikte: Microsoft Authenticator, Google Authenticator, Twilio Authy, Cisco Duo Mobile en FreeOTP.
De Google Authenticator kun je hier downloaden: voor iPhone of Android Phone. Wanneer je een van deze applicaties op jouw telefoon of tablet hebt staan, dan kun je de beveiliging gaan instellen.

Stap 2

Vervolgens log je in op je accountpagina in een van de Tuesday-apps (bijvoorbeeld TuesdaySurveys of Jobchain) en navigeer je naar 'Mijn Account' en vervolgens naar 'Instellingen'. Hier schakel je two-factor authentication in waarna een QR-code geladen wordt.

2FA is een belangrijk middel om je online veilgiheid te vergroten
2FA is een belangrijk middel om je online veiligheid te vergroten.

Stap 3

Open nu Google Authenticator. Hier kies je, afhankelijk van de versie die je van de app hebt, voor ‘Een account toevoegen’ of ‘Een account instellen’.

Kies nu voor ‘Een streepjescode scannen’. De app zal nu de camera openen waarmee je de QR code in je Instellingen-pagina kunt scannen.

Stap 4

Als de QR-code wordt herkend zal Google Authenticator een account toevoegen met de naam van de app (bijvoorbeeld: 'TuesdaySurveys (accountnaam)'). Hierboven vind je een verificatiecode. Voer di8e code in onder het kopje 'Two-factor authentication' in de Instellingen-pagina in de inlogpagina van de app. Klik daarna op 'Opslaan'.

De volgende keer dat je inlogt op de inlogpaina zul je na het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd worden om een verificatiecode op te geven die je met de Google Authentication app genereert.

Let op: De verificatiecodes veranderen elke 30 seconden. Mocht je telefoon kwijt zijn, je de authenticator-app verwijderd hebben, of om een andere reden geen toegang hebben tot de inlogpagina dan verzoeken we je om een bericht te sturen naar onze supportafdeling via support@tuesday.nl. Zij zullen je helpen bij het herstellen van two-factor authentication op je account.

Wat als ik mijn telefoon of tablet kwijtraak?

Het kan gebeuren dat het apparaat waar jij jouw 2FA-code hebt staan kwijtraakt, kapot gaat of misschien zelfs gestolen wordt. Er is echter geen reden tot paniek wanneer dit gebeurt. Neem contact op met de support-afdeling van Tuesday. Zij zullen je vragen om jezelf te verifiëren met identiteitsgegevens en wanneer alles klopt, dan zullen ze jouw account vrijgeven.

Hoe zet ik de tweestapsverificatie weer uit?

Als je de tweestapsverificatie uit wilt zetten dan kun je dat heel gemakkelijk doen in je account-pagina. Uitvinken, opslaan, klaar.

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Contact' aan de onderzijde van deze pagina.